Hemmagjord Daimglass

07.02.2017 kl. 21:46

Hej igen!

Som jag skrev innan så har jag gjort en egen daimglass och den blev mycket bättre än väntat. Blev väldigt positivt överraskad av hur gott det smakade, kommer nog göra den igen. 

Med detta recept kan man variera chokladsorterna om man inte vill ha just Daim.

 

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk

3 dubbel Daim chokladstänger

1 burk karamelliserad kondenserad mjölk

chokladströssel ( valfritt )

 

Vispa grädden luftig så att den bildar toppar och rör sedan ner den sötade kondenserade mjölken.

Hacka Daimen fint och vänd ner i gräddsmeten. 

Varva glassmeten och den karamelliserade mjölken i en plastburk eller form och lägg sen på chokladströssel.

Tips: lägg lite grädde i den karamelliserade mjölken så blir den lättare att hantera.

Jag mosade även en banan och rörde ner den i glassmeten och en banan räckte bra, smakar riktigt gott av banan ändå.

Emma
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Om mig.


25-årig tjej, merkonom. Bor en bit söder om Vasa i en härlig skärgårdsby med min make och våra tre katter, Felix, Tiger och Gizmo. Denna blogg är främst gjord för mitt bak- och matlagningsintresse men det kommer även förekomma andra inlägg här osv. Här kan ni få tips på recept till bland annat festen, vardagskvällar och en lyxig middag. Tar även emot beställningar inom Vasa med omnejd.